Żywieniowe koszmary Polaków. Od czerniny po robale

Czy czeka nas żywieniowa rewolucja? Jak historycznie zmieniało się to, co uważaliśmy za smaczne i co uważaliśmy za obrzydliwe? I jaką rolę w kwestiach kulinarnych odgrywają nasze aspiracje społeczne? O tym rozmawiają Michał Płociński i Hubert Salik.

Prowadzący

Redaktor „Plusa Minusa”, dziennikarz społeczno-polityczny i kulturalny. Radiowiec, hip-hopowiec i zapalony kibic sportowy. Pisze o zmianach cywilizacyjnych. Od studiów filozoficznych i politologicznych śledzi świat idei. Robi wywiady, recenzuje kulturę popularną i prowadzi audycję muzyczną „Rap Sesja” w warszawskim Radiu Kampus.

Prowadzący

Redaktor prowadzący „Plusa Minusa”, zapalony kibic koszykówki. Dziennikarz społeczno-ekonomiczny. Uważa, że motorem zmian społecznych są motywacje ekonomiczne, a cywilizację pcha do przodu to samo, co ją równocześnie degeneruje - niepohamowane ego jednostek.