Żywieniowe koszmary Polaków. Od czerniny po robale

Czy czeka nas żywieniowa rewolucja? Jak historycznie zmieniało się to, co uważaliśmy za smaczne i co uważaliśmy za obrzydliwe? I jaką rolę w kwestiach kulinarnych odgrywają nasze aspiracje społeczne? O tym rozmawiają Michał Płociński i Hubert Salik.

Prowadzący

Szef działu opinii „Rzeczpospolitej”, redaktor prowadzący codziennego wydania i redaktor weekendowego magazynu „Plus Minus”. Absolwent politologii na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie. Od 2011 r. w „Rzeczpospolitej”. Od 2007 r. pisze o polityce, sprawach społecznych i przemianach cywilizacyjnych. Bardzo uważnie śledzi debatę publiczną. Prowadzi w Radiu Kampus audycję muzyczną „Rap Sesja” (od 2009 r.) oraz poranne pasmo „Kapitan Poranek”. Miał autorski cykl rozmów „My, Polacy” w Programie 3 Polskiego Radia oraz współprowadził audycję „O wszystkim z kulturą” w Programie 2 Polskiego Radia. Prowadzący podcastów „Rzeczpospolitej”, w tym „Rzecz w tym”.

Prowadzący